Termékeink

Modul rendszerű hőközpont. Épületek, intézmények, és egyéb létesítmények távfűtéssel történő ellátásához

 

A hőközponti gépészeti- és elektromos modulok az épületek központi fűtését és központi használati melegvíz ellátását hivatottak biztosítani. Ezek a modulok a forróvíz hőhordozójú távhővezetékhez és az épületek gépészeti csővezeték rendszereihez csatlakoztatva, az elektromos modulok pedig a hőközpontok erősáramú leágazásához kapcsolva működtethetők. A legtöbb gépészeti- és elektromos modul a hőközponti helyiségbe szétszerelés nélkül beszállítható, és a hőközpontokban általában jelentős építészeti átalakítás nélkül építhető be.

A gépészeti- és az elektromos modulok kialakítása lehetővé teszi a bennük helyet foglaló készülékek egy oldalról történő kezelését, karbantartását és javítását.

A gépészeti modulok önhordó tartószerkezettel rendelkeznek.

 

Egy teljes hőközpont négy fő modulból áll. A primer, a fűtési, a HMV (hálózati melegvíz) és az elektromos modul.

  • A primer modul tartalmazza a hőközpont főelzáróit, szennyfogó szűrőt, nyomáskülönbség és térfogatáram korlátozó szelepet, valamint a hőmennyiségmérőt.

 

  • A HMV modul primer ágban tartalmazza az előfűtő hőcserélőt, az utófűtő hőcserélőt, HMV egyutú motoros szabályozó szelepet és egy elzárót. A szekunder ágban főelzárókat, hidegvízmérőt, szennyfogó szűrőket, fojtószelepeket, visszacsapó szelepeket és a HMV cirkulációs szivattyút foglal magába. A HMV modulba beépítésre került a HMV tartály töltővezeték a szükséges visszacsapó szeleppel és a töltésre használt fojtószeleppel.

 

  • A fűtési modulba beépítésre kerül a fűtési hőcserélő, a keringető szivattyú, a főelzárók a gumi kompenzátorok, a szűrő és biztonsági szelep. A modulok tartalmazzák a mutató műszereket az egyes közegek hőmérsékletének, ill. nyomásának mérésére.

 

  • A hőközponti villamos berendezés része az elektromos modul, amely ellátja a hőközpont irányítástechnikai funkcióit. Az eszköz működéséhez szükséges valamennyi erős- és gyengeáramú elektromos készüléken, szerelvényen túl tartalmazza a hőközpont kisfeszültségű fogyasztói villamosenergia-hálózathoz történő csatlakoztatásához, a világítási és (EPH) kialakításához, szükséges szerelvényeket is.

 

  • Az elektromos modul külön erősáramú- és külön vezérlőszekrénybe épített formában jelenik meg, amelynek készülékezése alkalmazkodik a gépészeti modulokhoz és azok elektromos teljesítmény-igényéhez. Az elektromos modul kialakításának köszönhetően falra vagy tartószerkezetre is szerelhető.

Primer modul típusok

Névleges teljesítmény [kW]

PR1

80

PR2

210

PR3

420

PR4

700

PR5

1 050

PR6

1 740

PR7

2 790

 

Fűtési modul típusok

Névleges teljesítmény [kW]

F1

60

F2

100

F3

150

F4

250

F5

380

F6

600

F7

900

F8

1 400

Melegvíz modul típusok

Névleges teljesítmény [kW]

HMV1

60

HMV2

120

HMV3

190

HMV4

270

HMV5

360

HMV6

520