Ismertető

Társaságunkról

A Budapesti Távhőszolgáltató (FŐTÁV) Zrt. 2000 májusában azzal a céllal hozta létre a FŐTÁV-KOMFORT Kft-t, hogy önálló gazdálkodási tevékenységet folytató fővállalkozásként szakmai segítséget nyújtson a távhő-fogyasztóknak, többek között a távfűtési költségek díjfizetőnkénti felosztásában, a fogyasztói rendszerek korszerűsítésében, a fűtési megbízotti feladatok végrehajtásában.

A 2003. és 2005. közötti időszakban társaságunk tevékenysége kapcsolt energiatermelő kiserőművek beruházásával és üzemben tartásával bővült, mindösszesen közel 11 MW villamos kapacitás épült ki ezen időszakban. A tevékenység a későbbiekben tovább színesedett más, pl. kazánház üzemeltetési feladatokkal is, illetve 2012-ben megkezdte a termelést a társaságunk Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Fővárosi Hulladékhasznosító Művében telepített 3 MW villamos teljesítményű gőzturbinája.

A növekvő lakossági igényeket érzékelve a figyelmünket 2012-ben újra a távhőrendszerek felhasználói oldalára helyeztük, amelynek keretében erőforrást biztosítottunk fűtésszerelési és fogyasztó oldali hibaelhárítási feladatokra.

2013-ban a sikereink és elégedett ügyfeleink visszajelzése nyomán tovább növeltük épületgépész szakembereink létszámát, majd pedig egy profilbővítést is végrehajtottunk, így ma már a lakossági és közületi ügyfeleinknek teljes körű épületvillamossági szolgáltatásokkal is állunk rendelkezésére.

Még ebben az évben döntött a cégvezetés az immár több mint egy évtizedes arculat időszerű megváltoztatásáról is, ezzel is kifejezve elkötelezettségét a megújulás, a folyamatos fejlődés, és a piaci alapon történő fogyasztó-orientált működés iránt.

Jelenleg a FŐTÁV-KOMFORT Kft. fő tevékenysége a Hőközpontok tervezése, gyártása, installálása, melyet túlnyomórészt az anyavállalat részére végez. Emellett a FŐTÁV Zrt. ellátási területén, az épületek saját fűtési rendszerein karbantartási és felújítási tevékenységeket végez, kiegészítve ezzel az anyavállalat távhőszolgáltatási tevé-kenységét. A szolgáltatási paletta a 2017-es évtől betonfúrási és érintésvédelmi felülvizsgálati tevékenységekkel bővült.

Köszönjük, hogy ellátogatott honlapunkra, és reméljük, hogy hamarosan a segítségére lehetünk az önre váró kihívások megoldásában!

A FŐTÁV-KOMFORT Kft. képviseletében Szabó Róbert és dr. Balla Viktor ügyvezetők.